miercuri, 30 iulie 2014

Locurile de joacă - între promisiuni respectate și prețuri exagerate

   Când vine vorba de respectarea promisiunilor și ținerea cuvântului dat, CIVITAS Deva spune cu tărie ”da, suntem pentru promisiuni respectate”. Iar din acest punct de vedere, primarul Devei,  domnul Petru Mărginean, are un un plus, pentru că promisiunea din campania electorală, cu privire la locurile de joacă, începe să prindă contur. Dacă însă respectarea acestei promisiuni, e însoțită de lucruri care mai degrabă par anormale și deplasate, adică dacă ducerea la îndeplinire a unei promisiuni bune se face prin lucruri și metode greșite, CIVITAS spune ”nu”.
   Am atras mai demult atenția asupra acestor aspecte și de aceea nu ne mai axăm pe aceste probleme menționate. Vrem doar însă să subliniem că atunci când noi sesizam aceste lucruri, în cadrul consiliului local Deva, era o pace desăvârșită, coalițiile și alianțele funcționau strună , adică nimănui nu îi păsa de faptul că se alocă sume enorme pentru reabilitarea acestor locuri de joacă. Când ”luna de miere”, ori chiar ”căsnicia”  alianței e pe sfârșite, iacă apar și consilierii locali, cu aceleași observații, ca ale noastre. Am putea face multe supoziții pe această temă și pe această deșteptare bruscă a consilierilor locali, atunci când e vorba de banul public, dar nu acesta e scopul. Vrem doar să spunem, încă o dată, că:
 - pe lângă copii, mai există și adolescenți, care au nevoie de locuri de joacă, dotate pentru vârsta lor
 - aceste locuri de joacă trebuie păzite, pentru că altfel distrugerea lor se va face foarte rapid
 - curățenia la aceste locuri și mai ales absența câinilor fără stăpân din aceste locuri, sunt două din aspectele care doar prin aducerea împreună a celor responsabili, autorități și societate civilă, pot fi rezolvate
  CIVITAS va susține respectarea oricărei promisiuni din partea autorităților, dar avându-se în vedere legalitatea măsurilor, transparența în cheltuirea banului public, precum și respectul față de locuitorii Devei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu