Normalitatea e un lucru mare nu pentru că ar fi greu de înfăptuit, ci pentru că e înţeles diferit de către noi, oamenii, tocmai pentru că avem aşteptări diferite, fiind diferiţi. Totuşi, când vine vorba de interesul unei comunităţi, de acel bine de pe urma cărora vor beneficia cât mai mulţi, atunci indiferent că facem parte din administraţia locală, ori din clasa muncitoare sau pensionari, suntem şoferi, pietoni ori biciclişti, tineri sau în vârstă, scopul urmărit ar trebui să fie comun.
În acest sens, demersul nostru ca cetăţeni ai Devei, prin petiţia de modificare a setărilor sistemului de semaforizare, nu e împotriva unor instituţii ori autorităţi locale, ba dimpotrivă dorim ca şi dumnealor să fie parte a acestui demers, ştiind că sunt la fel de confruntaţi cu această problemă, ca noi. Când un sistem, o tehnologie poate fi îmbunătăţită, e de datoria noastră, a tuturor să facem tot ce ţine de noi pentru a contribui la rezolvarea problemei.
Prin această acţiune a noastră, ne gândim la persoanele în vârstă care sunt uneori nevoite chiar să alerge ( da, vârstnici alergând) pe trecerea de pietoni, pentru a reuşi să traverseze de pe o parte pe alta; ne gândim la şoferii care stau minute întregi la semafor, iar din cauza cozilor produse, nu reuşesc să treacă prin intersecţie decât la a doua sau a treia schimbare a culorii semaforului. Ne gândim la cei care aleg să treacă prin locuri nepermise, riscând viaţa lor şi siguranţa în trafic, pentru că după ce apasă pe butonul semaforului, nu au răbdarea de a aştepta patru minute ( pentru că, nu-i aşa, trăim în secolulul "fast") până la transformarea culorii roşii în verde. Ne gândim la toţi cei care tranzitează Deva sau sofează noaptea prin oraş, şi sunt nevoiţi să aştepte la semafoare, deşi nu există trafic mult pe alte direcţii. Şi nu în ultimul rând, ne gândim la toţi cei care consumă mai mult carburant şi mai mult timp, inhalează mai multe noxe, care aud mai multe claxoane, care consumă nervi mai mulţi, care doresc să se bucure atunci când sunt în trafic, nu să regrete această experienţă.
Această petiţie se poate completa online prin formularul Petiţie semaforizare, iar orice distribuire a ei şi completare, nu va face decât să ne dovedească faptul că putem să ne unim atunci când avem interese şi cauze comune.
Bună iniţiativa. Cum o semnăm?
RăspundețiȘtergerehttps://docs.google.com/document/d/1zahgLq5g3oq3K9xseX1sZ86B9yCDNbSSjR879Udw9xo/edit
RăspundețiȘtergere